MALAYSIA PES LOVERS COMMUNITY
Welcome on the PES-1MALAYSIA
To take full advantage of everything offered by our forum, If you are already a member please login

http://pes-1malaysia.com/login.forum

Join our community

http://pes-1malaysia.com/profile.forum?mode=register
MALAYSIA PES LOVERS COMMUNITY

PES Patch|Pes2012 Patch|Patch MSL 2013|Patch MSL 2012|MSL Patch by PES-1MAS|Pes2013 Patch Malaysia|PES2012 Patch Malaysia|Team Malaysia|Pes2013 Patch|Kits|Menu|Editing Tools|Graphics|Faces|Team Malaysia|Pes Malaysia|Patch Malaysia|Pes2013 MSL Patch|

Facebook 1 Malaysia
Latest Topics
Topic
History
Written by
Is It Ok To Buy Facebook Likes
Game Of Thrones Staffel 3 Hit
The Lion King SIMBAS MIGHTY ADVENTURE FOR PC Download.rar
Zooskool 8 Dogs In One Day
Zooskool 8 Dogs In One Day
{Windows 7 Ultimate SP1 X86-x64 BG-EN IE10 April 2013}
Remas Toket 3gp
NFS Undercover Rus Full [tfile.ru]
Silver The Hedgehog - World's Collide
UltraISO Premium Edition 9.35.2716 RUS
Tue Nov 18, 2014 9:48 am
Sun Jun 08, 2014 11:18 am
Sun Jun 08, 2014 12:51 am
Sat Jun 07, 2014 8:59 pm
Sat Jun 07, 2014 8:57 pm
Sat Jun 07, 2014 11:21 am
Sat Jun 07, 2014 5:21 am
Fri Jun 06, 2014 7:23 am
Fri May 30, 2014 2:03 pm
Thu May 29, 2014 4:18 am
pmqcondeo
georgjam
georgjam
georgjam
georgjam
georgjam
georgjam
georgjam
georgjam
georgjam

You are not connected. Please login or register

Cadangan/Sumbangan Anda Untuk Patch Baru(DIPERLUKAN)

Go to page : Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 2 of 2]

pijan08

avatar
PES-1MAS Administrators
PES-1MAS Administrators
First topic message reminder :

Salam 1Malaysia

Seperti dimaklumkan,aq nok buat patch baru,jadi aq perlukan cadangan semua member utk patch baru dan sumbangan anda semua,seperti cadangkan:
1.walpaper(utk menu)
2.lagu menu
3.logo2
4.dan apa2 saje...

Cadangan/Sumbangan anda amat dihargai....



Last edited by pijan08 on Fri Jan 10, 2014 12:56 pm; edited 3 times in total


_______________________________________________________________________________________________

<< PLEASE CLICK "+" AT THE RIGHT IF SOMEONE POST TO YOUR VERY USEFUL >>

FOLLOW MY BLOG,VISIT MY FORUM EVERDAY AND POST YOUR FILE IN FORUM


TEAM PES-1MALAYSIA FC

http://pes-1malaysia.forumms.net

rahman98

avatar
PES-1MAS Junior Members
PES-1MAS Junior Members
@pijan08 : hehe

pijan08

avatar
PES-1MAS Administrators
PES-1MAS Administrators

MCM MANE NAK BUAT PASUKAN NGAN KIT BARU..??
AJOR LA SIKIT..

boleh tgk dlm tutorial.....ia hampir sama je dgn pes2010....


_______________________________________________________________________________________________

<< PLEASE CLICK "+" AT THE RIGHT IF SOMEONE POST TO YOUR VERY USEFUL >>

FOLLOW MY BLOG,VISIT MY FORUM EVERDAY AND POST YOUR FILE IN FORUM


TEAM PES-1MALAYSIA FC

http://pes-1malaysia.forumms.net

riflenet

avatar
PES-1MAS Newbies
PES-1MAS Newbies
[u]

29Ball Malaysia Chant on Sun Jan 29, 2012 2:43 pm

clewi98

avatar
PES-1MAS Newbies
PES-1MAS Newbies
ini chant untuk malaysia....pandai-pandai la relink chant.....


MALAYSIA CHANT DOWNLOAD....CLICK HERE

Kamarul Karkz

avatar
PES-1MAS Moderator
PES-1MAS Moderator
ltk lagu "selamanya harimau malaya"


_______________________________________________________________________________________________

http://pesmalaysiapcediting.blogspot.com/

clewi98

avatar
PES-1MAS Newbies
PES-1MAS Newbies
klau boleh letak lagu GEMURUH SUARA....

Kamarul Karkz

avatar
PES-1MAS Moderator
PES-1MAS Moderator
Subject: Re: MSL 2012 Patch 1.0 Release this 9 February 2012! Today at 10:57 pm
kalau boleh buanglh team liga super dlm uefa europa & champion league....


_______________________________________________________________________________________________

http://pesmalaysiapcediting.blogspot.com/

SyafiqAziz

avatar
PES-1MAS Crew
PES-1MAS Crew
Saya cadangkan pemain ikut stats dlm ni..
http://pesmalaysiastats.forumms.net/
forum ni aq baru buat... sape yg berminat join la

http://pesmalaysiastats.forumms.net/

pijan08

avatar
PES-1MAS Administrators
PES-1MAS Administrators
ok2...bereh.. tq


_______________________________________________________________________________________________

<< PLEASE CLICK "+" AT THE RIGHT IF SOMEONE POST TO YOUR VERY USEFUL >>

FOLLOW MY BLOG,VISIT MY FORUM EVERDAY AND POST YOUR FILE IN FORUM


TEAM PES-1MALAYSIA FC

http://pes-1malaysia.forumms.net

35Ball PES 1MALAYSIA v2 on Sat Apr 07, 2012 3:47 pm

arepis89

avatar
PES-1MAS Crew
PES-1MAS Crew
aku cadangkan supaya semua team2 yang ad dlm patch yang akn dtg nie dpt full license..
Agak2 boleh x mcm tu?
Buang semua dummy2 player dlm patch yg akn dtg nie..
fake player digantikan dgn real player..
kalau blh update player yg latest..
ok..
harap cadangan aq xla melampaui batas plak ye..

pijan08

avatar
PES-1MAS Administrators
PES-1MAS Administrators
ok..bereh..aq akan buat yg termampu..tq


_______________________________________________________________________________________________

<< PLEASE CLICK "+" AT THE RIGHT IF SOMEONE POST TO YOUR VERY USEFUL >>

FOLLOW MY BLOG,VISIT MY FORUM EVERDAY AND POST YOUR FILE IN FORUM


TEAM PES-1MALAYSIA FC

http://pes-1malaysia.forumms.net

mannerohardy

avatar
PES-1MAS Newbies
PES-1MAS Newbies
ni idea paling bernas aku penah idam-idamkan .....kalau korang perlukan bantuan aku akan berikan sokongan sebaik mungkin
sbb mmg aku mau buat patch mcm ni cuma aku x tau mana nak start .....

asal
idea ni sbb aku nak kitaorang focus main kat asia sahaja....kalau
korang campur adukkan europe n asian da jadi macam rojak hehehhe
so mari kita semua focus kepada ke arah bola sepak asia

dan nama patch ni kita bole namakan ... SUPER ASIAN PATCH 2012 ( korang letakla mana title yg baik punya )

epl league ( england league )-> malaysia super league utk 1s division wajip di buat

ligue 1 ( france league ) -> Japan Professional Football League *

italian league a.k.a seria a ->Korea Professional Football League (K-League) *

eredivise ->Chinese_Super_League*

liga bbva ( sepanyol )-> Saudi Professional League *

liga portuguese portugal league( bundesliga a.k.a german league edit by pesedit ) -> UAE Football League *

pes league ( konami league teams )- > A-League *

d2 league ( 2nd division ) -> malaysia premier league wajip di buat


p/s
: mana yg aku tanda * tu patut d tukarkan kepada league besar setiap
negara yg ada di sekitar asian berdekatkan dgn malaysia sahaja

other europe teams dan latin american teams tu tukar kepada kelab2 yg ada d asian ...x kira la kelab mana janji
drpd asian yg x masuk dalam mana 1st league yg aku bagi tau d atas yg berdekatan dgn malaysia ataupun rantau asian sahaja

kebiasaannya 1st division yg menang top 1-3 akan masuk ke eufa championship so skrg ni kita akan tukar ke
afc championship cup ....dan top 4-5 akan masuk afc league cup ( europe league )

eufa championships - > afc championship
europe league -> afc league cup

pemenang no.1 af champs dan afc league tu akan jumpa di super afc championship cup ( asal european super cup )

1st league MSL tu akan jumpa MRL 2nd division di peringkat FA CUP MALAYSIA

copa santader libertadorse - > asian cup yg mana semua negara join contoh malaysian.china
,singpore,indonesia,thailand,piliphine,arab .....dan lain2...jgn masukkan kelab negeri sbb asian champs ni khas utk negara asian

afc tu utk kelab top 1-3 dalam 1st league seperti mana yg aku sebutkan d atas tu...
setiap group ada 4 kelab yg mana top 1-2 akan layak pusingan seterusnya d afc champs
dan 3-4 akan masuk ke dalam afc league
afc
league tu utk top 4-5 fr 1st league akan masuk playoff utk masuk dalam
group stage dan akan bersama-sama kelab top 3-4 yg kalah dalam group
stage afc champs

pihak admin bole cek status liga terbaik d asia
malaysialeague.esq2u.com/asian bole pick league yg kita mahu masukkan ke dalam patch ni hanya 6 league terbaik bole d masukkan

*aku akan update kalau dpt idea baru hehhe

good luck

http://chelseafc.com

mannerohardy

avatar
PES-1MAS Newbies
PES-1MAS Newbies
aku da kontek beberapa maker tersohor pembuat patch seperti jenkey,fire patch vietnam,kyra j-league ...aku nak minta kerjasama dari semua pihak kalau setuju kita buat patch ni beramai-ramai ...

http://chelseafc.com

Aku X Tahu

avatar
PES-1MAS Junior Members
PES-1MAS Junior Members
mannerohardy wrote:ni idea paling bernas aku penah idam-idamkan .....kalau korang perlukan bantuan aku akan berikan sokongan sebaik mungkin
sbb mmg aku mau buat patch mcm ni cuma aku x tau mana nak start .....

asal
idea ni sbb aku nak kitaorang focus main kat asia sahaja....kalau
korang campur adukkan europe n asian da jadi macam rojak hehehhe
so mari kita semua focus kepada ke arah bola sepak asia

dan nama patch ni kita bole namakan ... SUPER ASIAN PATCH 2012 ( korang letakla mana title yg baik punya )

epl league ( england league )-> malaysia super league utk 1s division wajip di buat

ligue 1 ( france league ) -> Japan Professional Football League *

italian league a.k.a seria a ->Korea Professional Football League (K-League) *

eredivise ->Chinese_Super_League*

liga bbva ( sepanyol )-> Saudi Professional League *

liga portuguese portugal league( bundesliga a.k.a german league edit by pesedit ) -> UAE Football League *

pes league ( konami league teams )- > A-League *

d2 league ( 2nd division ) -> malaysia premier league wajip di buat


p/s
: mana yg aku tanda * tu patut d tukarkan kepada league besar setiap
negara yg ada di sekitar asian berdekatkan dgn malaysia sahaja

other europe teams dan latin american teams tu tukar kepada kelab2 yg ada d asian ...x kira la kelab mana janji
drpd asian yg x masuk dalam mana 1st league yg aku bagi tau d atas yg berdekatan dgn malaysia ataupun rantau asian sahaja

kebiasaannya 1st division yg menang top 1-3 akan masuk ke eufa championship so skrg ni kita akan tukar ke
afc championship cup ....dan top 4-5 akan masuk afc league cup ( europe league )

eufa championships - > afc championship
europe league -> afc league cup

pemenang no.1 af champs dan afc league tu akan jumpa di super afc championship cup ( asal european super cup )

1st league MSL tu akan jumpa MRL 2nd division di peringkat FA CUP MALAYSIA

copa santader libertadorse - > asian cup yg mana semua negara join contoh malaysian.china
,singpore,indonesia,thailand,piliphine,arab .....dan lain2...jgn masukkan kelab negeri sbb asian champs ni khas utk negara asian

afc tu utk kelab top 1-3 dalam 1st league seperti mana yg aku sebutkan d atas tu...
setiap group ada 4 kelab yg mana top 1-2 akan layak pusingan seterusnya d afc champs
dan 3-4 akan masuk ke dalam afc league
afc
league tu utk top 4-5 fr 1st league akan masuk playoff utk masuk dalam
group stage dan akan bersama-sama kelab top 3-4 yg kalah dalam group
stage afc champs

pihak admin bole cek status liga terbaik d asia
malaysialeague.esq2u.com/asian bole pick league yg kita mahu masukkan ke dalam patch ni hanya 6 league terbaik bole d masukkan

*aku akan update kalau dpt idea baru hehhe

good luck

hebat idea ni

nafi46

avatar
PES-1MAS Administrators
PES-1MAS Administrators
hebat juga...spatutnya ahli pes-1mas ygthu buat patch..brpakat ah buat patch...harap kerjasama anda...patch 3.0 dah kluar dah

http://pes-1malaysia.blogspot.com/?ref1

Aku X Tahu

avatar
PES-1MAS Junior Members
PES-1MAS Junior Members
nafi46 wrote:hebat juga...spatutnya ahli pes-1mas ygthu buat patch..brpakat ah buat patch...harap kerjasama anda...patch 3.0 dah kluar dah

x jumpe pon patch 3.0??

nafi46

avatar
PES-1MAS Administrators
PES-1MAS Administrators
patch 3.0 x kluar lagi???

http://pes-1malaysia.blogspot.com/?ref1

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 2 of 2]

Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum